Как да привличате и задържате правилните аудитории във Фейсбук? (Примерен продукт)

 

Конкуренцията за внимание в дигиталното пространство е безмилостно жестока – мобилни приложения, устройства, реклами, промоции – всичко живо се състезава за вниманието на “идеалния клиент/консуматор”. 

Като рекламодатели и търговци, за вас трябва да е ясно, че за да привлечете и задържите правилната аудитория е необходима отлично организирана стратегия за привличане, задържане и разширяване на клиентската база. 

Разбира се, че крайната цел е да накарате потребителят да извърши даденото действие – да свали приложение, да се ангажира с вас, да се абонира за вас, да закупи нещо и т.н., но по-важното е да го превърнете в лоялен клиент. 

Еднократните продажби вследствие на страхотни промоции може и да са чудесни в краткосрочен план, ала ако основно се фокусирате върху така наречените price hunters – хора, гонещи само намаления и промоции – вашият план за растеж ще се пропука доста бързо.

Как да привличате и задържате клиентите си във фейсбук?

Да вземем за пример мобилните приложения. 

Дали ще бъде зарибяваща игра, приложение за продуктивност, app за поддържане на здравословна форма или нещо друго, то трябва да има market fit. 

След като вече сте го създали, следва въпросът “Дали това наистина ще се превърне в страхотен продукт?!”.

Всичко се крие в цифрите и метриките – фокусирайте се върху привличането и задържането на клиентите. Задържането е ключово, за да дефинирате до колко вашият продукт/приложение резонира с таргет потребителите ви. Ако цифрите са добри, значи сте на правилния път. 

Борете се за успеха на продукта

За да се развивате, вие трябва да сте фокусирани върху растежа. Намирането или създаването на добър продукт е основно, но без да откриете правилните му консуматори, няма да има много смисъл от него. 

Не можете да очаквате, че след като сте създали продукта, той от само себе си ще придобие вирален ефект и хората ще започнат да се интересуват от него. Вие сте двигателното колело – от вас зависи как ще построите фунията си, така че да достигнете до крайните си цели. По пътя е важно да следите “победи” като степен на ангажираност, кликове, сваляния и др.  и да анализирате какво и защо работи и какво и защо не работи. 

Таргетирайте умно с фейсбук реклама

Изгледайте видеото на Марина Йовева – част от Facebook департмента за съвети при локално таргетиране.

Да таргетираш спрямо поведенченски фактори е много по-разумно, отколкото да таргетираш на основата на демография. Използвайте тези фактори, за да надградите усилията си, да персонализирате посланията и криейтивите си и така да привлечете нови потенциални клиенти/консуматори на вашите продукти/услуги. 

Мислете като growth engineers, не като growth hackers

И накрая, но съвсем не на последно място, успешните тиймове мислят като growth engineers за цялостната концепция на целия продукт и как може да бъде подобрен. 

Започнете и вие да мислите като такива и се възползвайте от демографските данни и метриките, които ви предоставя социалната платформа на фейсбук, за да подобрявате възвръщаемостта от кампаниите си и да разширявате бизнеса си. 

Полезно ли ви беше това съдържание? 

Ще се радваме да разберем повече за вашия бранд, рекламна дейност и стратегии в социалната мрежа. 

 

Прочетете още:

  1. Как коронавирус пандемията афектира различните индустрии?
  2. Как Facebook Creative Hub Подобрява Вашите Фейсбук Реклами?
  3. 7+световни бранда и техните позитивни реакции срещу коронавируса

 

Имате ли нужда от професионално съдействие във воденето на вашата фейсбук реклама и бранд присъствие? 

Разберете повече за услугата facebook реклама в сайта ни.

Благодарим ви, че прочетохте тази статия! 

До нови срещи!

Marina Yoveva

Webselo.com 🙂

Webselo.com - Full Service Digital Agency
4.8
На базата на 123 ревюта
Ianko Karamanov
Ianko K.
07:21 18 Jun 21
Професионална работа - от отношение, консултация до финалните резултати. Работихме заедно с Руди (Радослав Радославов) и определено бихме повторили и потретили. Изключително бързи реакции на корекциите, идейни предложения ... страхотна работа. Препоръчвам!АУТОПИЯ ЕООДпрочети повече
Ivetaa Ivanova
Ivetaa I.
07:17 18 Jun 21
Професионална работа - от отношение, консултация до финалните резултати. Работихме заедно с Руди (Радослав Радославов) и определено бихме повторили и потретили. Изключително бързи реакции на корекциите, идейни предложения ... страхотна работа. Препоръчвам!прочети повече
Stanislav Cherkezov
Stanislav C.
10:25 16 May 21
Впечатляваща работа и отношение. Резултатът е прекрасен. Само добри думи могат да се кажат за Руди, който се справи чудесно и изключително бързо със задачата.
Моника Валеова
Моника В.
20:38 08 May 21
Radostin Valeov
Radostin V.
20:05 08 May 21
Yuliyana Radeva
Yuliyana R.
17:45 22 Apr 21
Точни и разбрани хора, добри професионалисти. Препоръчвам! :)
Nikolay Gorov
Nikolay G.
17:34 03 Apr 21
Благодаря за професионалната консултация и отношение на Кирил!
гергана неделчева
гергана Н.
10:17 21 Mar 21
Благодаря за страхотното лого и за уникалното отношение на Руди.
Daniel GTA
Daniel G.
08:41 21 Mar 21
Красимир Кирилов
Красимир К.
11:03 05 Mar 21
Благодаря за прекрасното отношение на г-н Йовев! Консултациите, които проведох с него потвърдиха първоначалното ми мнение, че това е един стойностен човек и голям професионалист ! Горещо препоръчвам !прочети повече
Rositsa Panayotova
Rositsa P.
18:01 09 Feb 21
Много благодаря за страхотното лого! По-хубаво и интересно от това, което си представях! Горещо препоръчвам!
Silviya Abadjieva
Silviya A.
12:49 09 Feb 21
Благодаря ви за професионализма и прекрасното отношение в лицето на Кирил Йовев и Венцислав Илиев,за цялото търпение и старание.