Как да привличате и задържате правилните аудитории във Фейсбук? (Примерен продукт)

 

Конкуренцията за внимание в дигиталното пространство е безмилостно жестока – мобилни приложения, устройства, реклами, промоции – всичко живо се състезава за вниманието на “идеалния клиент/консуматор”. 

Като рекламодатели и търговци, за вас трябва да е ясно, че за да привлечете и задържите правилната аудитория е необходима отлично организирана стратегия за привличане, задържане и разширяване на клиентската база. 

Разбира се, че крайната цел е да накарате потребителят да извърши даденото действие – да свали приложение, да се ангажира с вас, да се абонира за вас, да закупи нещо и т.н., но по-важното е да го превърнете в лоялен клиент. 

Еднократните продажби вследствие на страхотни промоции може и да са чудесни в краткосрочен план, ала ако основно се фокусирате върху така наречените price hunters – хора, гонещи само намаления и промоции – вашият план за растеж ще се пропука доста бързо.

Как да привличате и задържате клиентите си във фейсбук?

Да вземем за пример мобилните приложения. 

Дали ще бъде зарибяваща игра, приложение за продуктивност, app за поддържане на здравословна форма или нещо друго, то трябва да има market fit. 

След като вече сте го създали, следва въпросът “Дали това наистина ще се превърне в страхотен продукт?!”.

Всичко се крие в цифрите и метриките – фокусирайте се върху привличането и задържането на клиентите. Задържането е ключово, за да дефинирате до колко вашият продукт/приложение резонира с таргет потребителите ви. Ако цифрите са добри, значи сте на правилния път. 

Борете се за успеха на продукта

За да се развивате, вие трябва да сте фокусирани върху растежа. Намирането или създаването на добър продукт е основно, но без да откриете правилните му консуматори, няма да има много смисъл от него. 

Не можете да очаквате, че след като сте създали продукта, той от само себе си ще придобие вирален ефект и хората ще започнат да се интересуват от него. Вие сте двигателното колело – от вас зависи как ще построите фунията си, така че да достигнете до крайните си цели. По пътя е важно да следите “победи” като степен на ангажираност, кликове, сваляния и др.  и да анализирате какво и защо работи и какво и защо не работи. 

Таргетирайте умно с фейсбук реклама

Изгледайте видеото на Марина Йовева – част от Facebook департмента за съвети при локално таргетиране.

Да таргетираш спрямо поведенченски фактори е много по-разумно, отколкото да таргетираш на основата на демография. Използвайте тези фактори, за да надградите усилията си, да персонализирате посланията и криейтивите си и така да привлечете нови потенциални клиенти/консуматори на вашите продукти/услуги. 

Мислете като growth engineers, не като growth hackers

И накрая, но съвсем не на последно място, успешните тиймове мислят като growth engineers за цялостната концепция на целия продукт и как може да бъде подобрен. 

Започнете и вие да мислите като такива и се възползвайте от демографските данни и метриките, които ви предоставя социалната платформа на фейсбук, за да подобрявате възвръщаемостта от кампаниите си и да разширявате бизнеса си. 

Полезно ли ви беше това съдържание? 

Ще се радваме да разберем повече за вашия бранд, рекламна дейност и стратегии в социалната мрежа. 

 

Прочетете още:

  1. Как коронавирус пандемията афектира различните индустрии?
  2. Как Facebook Creative Hub Подобрява Вашите Фейсбук Реклами?
  3. 7+световни бранда и техните позитивни реакции срещу коронавируса

 

Имате ли нужда от професионално съдействие във воденето на вашата фейсбук реклама и бранд присъствие? 

Разберете повече за услугата facebook реклама в сайта ни.

Благодарим ви, че прочетохте тази статия! 

До нови срещи!

Marina Yoveva

Webselo.com 🙂

Webselo.com - Full Service Digital Agency
4.8
На базата на 78 ревюта
Rositsa Panayotova
Rositsa P.
18:01 09 Feb 21
Много благодаря за страхотното лого! По-хубаво и интересно от това, което си представях! Горещо препоръчвам!
Silviya Abadjieva
Silviya A.
12:49 09 Feb 21
Благодаря ви за професионализма и прекрасното отношение в лицето на Кирил Йовев и Венцислав Илиев,за цялото търпение и старание.
Ван Оборудване
Ван О.
12:01 02 Feb 21
Попаднахме на webselo.com, докато търсихме изпълнител за новия ни фирмен сайт. След като разгледахме реализираните им проекти, бяхме сигурни, че това е точната фирма за нас. С тях се комуникира лесно, бързо, ефективно. Работи си се леко, професионално, ползотворно. Особено сме благодарни, че ни доставиха удоволствието да вземем активно участие в качването на съдържание в новия сайт. Крайният резултат ни удовлетворява много! А логото, което създадоха за нас за 2 дни, е безапелационно най-доброто възможно. Препоръчваме webselo.com без колебание!(Translated by Google)We came across webselo.com while looking for a contractor for our new company website. After reviewing their projects, we were sure that this is the right company for us. It is easy, fast and effective to communicate with them. You work lightly, professionally, fruitfully. We are especially grateful that we were pleased to take an active part in uploading content to the new site. The end result satisfies us a lot! And the logo they created for us in 2 days is unquestionably the best possible. We recommend webselo.com without hesitation!прочети повече
Katya Gancheva
Katya G.
08:40 01 Feb 21
Изключително впечатлена съм от Радослав Радославов- Руди! Невероятен професионалист, събеседник и ЧОВЕК!
Stoyan Tsolov
Stoyan T.
19:23 29 Jan 21
Съвременна дигитална агенция с млад, амбициозен, отговорен и професионален екип. Изпълняват възложените им задачи качествено и в срок!
Kalin Dimitrov
Kalin D.
08:22 28 Jan 21
Използвах услугите на компанията за дизайн на ново лого и промяна в корпоративните цветове на съществуващ фирмен сайт. Човекът, с който работих, е Руди - добър професионалист и много отзивчив. Доволен съм от резултата от извършената работа. Бих препоръчал фирмата и на свои познати за изработка на лого дизайн. При необходимост бих се обърнал към фирмата и за другите предлагани от нея услуги. На екипа на Webselo.com желая здраве и успехи!прочети повече
Валери Тафров
Валери Т.
22:14 26 Jan 21
Страхотни професионалисти.Оценката за работата им не е 10/10 ,а 15/10.Спрямо изискванията за логото нямаше нито едно различно мнение.Уникални в това ,което вършат.Доверете им се ...:)
Борислав Кирилов
Борислав К.
14:21 26 Jan 21
Бързо, професионално, с талант и отношение. Кико и Руди се справиха и спешно коригираха логото. Получих чудесен резултат. Благодаря!(Translated by Google)Fast, professional, with talent and attitude. Kiko and Rudy managed and urgently corrected the logo. I got a great result. Thanks!прочети повече
Dimitar Yovchev
Dimitar Y.
08:56 25 Jan 21
Уебсело реализира последния ни проект и резултатът е точно според очакванията ни. Благодарим на целия екип за отзивчивостта и търпението! Работихме предимно с Васил Костов, което беше истинско удоволствие за нас. Освен прецизната работа по изработката на сайта, с Васил комуникацията е лесна, бърза и е готов да съдейства за изпълнението на всеки малък детайл.(Translated by Google)Webselo is implementing our latest project and the result is exactly as we expected. Thanks to the whole team for their responsiveness and patience! We worked mainly with Vasil Kostov, which was a real pleasure for us. Apart from the precise work on the development of the site, the communication with Vasil is easy, fast and he is ready to assist in the implementation of every small detail.прочети повече
Violeta Antova
Violeta A.
08:13 18 Jan 21
Супер доволна съм. Препоръчвам с две ръце. Руди е изключителен професионалист и много отзивчив. Коректен екип на 100%. Много съм доволна от резултата извършената работа. Добра комуникация през цялото време до завършването и достигането на готовия резултат. Получих и допълнителна информация, която ми е много полезна. Благодаря на целия екип! Чудесна работа 🙂прочети повече
Десислава Безинска-Шеинкова
Десислава Б.
11:35 04 Jan 21
Изключителни професионалисти, отнасят се с внимание и уважение към всеки техен клиент. Препоръчвам!(Translated by Google)Exceptional professionals, treat each of their clients with care and respect. I recommend!
Stanislava Petrova
Stanislava P.
10:47 15 Dec 20
Само един разговор и само една корекция след това беше необходима и Руди създаде съвършеното лого за нашата компания. Рядко се среща такъв професионализъм! Изключително съм доволна от съвместната си работа с него, както и от резултата, в т.ч. и дизайна на визитките. Препоръчвам без колебания!прочети повече