Как Facebook Creative Hub Подобрява Вашите Фейсбук Реклами?

Какво е Facebook Creative Hub? 

facebook creative hub

facebook creative hub

Това е функция, която ви позволява да създавате криейтиви изключително бързо без да е необходимо да влизате в рекламния мениджър.  Можете да наименувате рекламата си като използвате опцията create a name или използвайки вече съществуваща кампания, ад сет и др.

Да приемем, че започваме от нулата.

Избираме първата опция за създаване на нов криейтив отначало, без предишни данни за него – наименуваме го mockup test. Превключваме на активен статус, избираме съществуваща фейсбук страница и продължаваме надолу по елементите за създаване на този mockup.

mockup test facebook ads

mockup test facebook ads

Идеята на този mockup (имитатор) e да видите как ще изглежда вашият криейтив преди да го включвате в рекламните си кампании. Тук не влизате в адс мениджъра, не създавате ад сетове с таргетирани аудитории, а директно преминавате на ниво създаване на криейтив, за да тествате няколко идеи. 

Как да създадете mockup? 

facebook creative hub

facebook creative hub

За целите на рекламата ще създадем единична реклама с 1 продукт. Ако ще използвате карузела, препоръчваме ви да добавяте максимума карти – до 10. Фейсбук ви дава пространство за качване на приоритетни продукти, възползвайте се.

facebook creative hub

facebook creative hub

Винаги използвайте полето за допълнително описание, въпреки че фейсбук го отбелязва като опция по желание. Тук няма верен отговор какво трябва да добавите. По-скоро тествайте различни хипотези и сравнете представянето им. Работейки с множество клиенти в различни сфери, ние сме стигнали до заключението, че универсални отговори няма. Нещо, което работи за един акаунт може да бъде тотален провал за друг. 

Можете, например, да пробвате вариант със и без цена, някаква “кукичка”, примерно подаръче, % отстъпка, ако поръчат и други. 

За да създадем подходящо копи е важно да сме помислили към кого ще таргетираме рекламата. 

facebook creative hub

facebook creative hub

Много силно предимство на mockups е това, че можете веднага и много лесно да видите как ще изглеждат в различните местоположения без да се разсейвате от други елементи, настройки, както би се случило, ако работите през рекламния мениджър. 

facebook placements mockup

facebook placements mockup

Mога, когато си поискам, да се върна и да си създам още тестови такива. 

facebook creative hub

facebook creative hub

След като сте разгледалите превютата и сте доволни от резултата, запазвате. Ако не сте обаче, изтриват се лесно с delete бутона от назъбеното колело горе при mockup test. 

facebook creative hub delete mockup

facebook creative hub delete mockup

Разгледайте наличните формати, представени чрез реклами на най-великите брандове по света. Вземете най-добрите идеи и ги имплементирайте спрямо особеностите на вашия продукт. 

facebook creative hub brands

facebook creative hub brands

Можете да тествате видеа, както и да проверявате дали изображенията отговорят на правилото за 20% текст. Надвишавате ли го, най-добре е да направите нещо по въпроса – да смените леко концепцията, да пробвате да снижите размера на текст, елементи и т.н. Разбира се, можете и да не го правите, ала не се учудвайте впоследствие защо нямате рийч/достигания до хора. 

През опцията за формати можете да изберете директно желания и да продължите напред към създаването на mockup. Последното поле ни предоставя възможността да ползваме дори най-новия вариант на mockups, което обещава да е още по-лесно, бързо и приятно. Избирате акаунта и започвате. 

facebook creative hub new version

facebook creative hub new version

И накрая, нека обобщим основните предимства, които ви предлага Facebook Creative Hub. 

Ползи за бизнеса от facebook creative hub?

Това e малко креативно кътче, където можете да тествате нови концепции. 

По-полезно е за бизнеса ви, защото го вършите далеч по-бързо, лесно и фокусирано. Можете да разгледате как ще изглежда крейтива в различните формати в много по-добър изглед.

Накратко, ползите изглеждат така:

  1. Лесно управление на mockups
  2. Ползване на нови формати
  3. Споделяне на идеи с екипа
  4. Вдъхновяване от други брандове

Така, че следващият път, когато искате да създавате криейтиви, опитайте се да го направите през mockups и ще видите, че е много по-удобно и фокусирано, което ще ви подобри продуктивността и ще имате повече време да се фокусирате върху оптимизирането на кампаниите си.

За вас избрахме още полезни блог-статии за фейсбук рекламата, които ще подобрят резултатите ви:

Необходимо ли ви е професионално съдействие в управлението на facebook реклами? Прочетете повече за услугата facebook ads в сайта ни.

Благодарим за отделеното време!

Marina Yoveva

Webselo.com 🙂

Webselo.com - Full Service Digital Agency
4.8
На базата на 67 ревюта
Nikolay Gorov
Nikolay G.
17:34 03 Apr 21
Благодаря за професионалната консултация и отношение на Кирил!
гергана неделчева
гергана Н.
10:17 21 Mar 21
Благодаря за страхотното лого и за уникалното отношение на Руди.
Daniel GTA
Daniel G.
08:41 21 Mar 21
Radostin Valeov
Radostin V.
12:11 11 Mar 21
Красимир Кирилов
Красимир К.
11:03 05 Mar 21
Благодаря за прекрасното отношение на г-н Йовев! Консултациите, които проведох с него потвърдиха първоначалното ми мнение, че това е един стойностен човек и голям професионалист ! Горещо препоръчвам !прочети повече
Rositsa Panayotova
Rositsa P.
18:01 09 Feb 21
Много благодаря за страхотното лого! По-хубаво и интересно от това, което си представях! Горещо препоръчвам!
Silviya Abadjieva
Silviya A.
12:49 09 Feb 21
Благодаря ви за професионализма и прекрасното отношение в лицето на Кирил Йовев и Венцислав Илиев,за цялото търпение и старание.
Ван Оборудване
Ван О.
12:01 02 Feb 21
Попаднахме на webselo.com, докато търсихме изпълнител за новия ни фирмен сайт. След като разгледахме реализираните им проекти, бяхме сигурни, че това е точната фирма за нас. С тях се комуникира лесно, бързо, ефективно. Работи си се леко, професионално, ползотворно. Особено сме благодарни, че ни доставиха удоволствието да вземем активно участие в качването на съдържание в новия сайт. Крайният резултат ни удовлетворява много! А логото, което създадоха за нас за 2 дни, е безапелационно най-доброто възможно. Препоръчваме webselo.com без колебание!(Translated by Google)We came across webselo.com while looking for a contractor for our new company website. After reviewing their projects, we were sure that this is the right company for us. It is easy, fast and effective to communicate with them. You work lightly, professionally, fruitfully. We are especially grateful that we were pleased to take an active part in uploading content to the new site. The end result satisfies us a lot! And the logo they created for us in 2 days is unquestionably the best possible. We recommend webselo.com without hesitation!прочети повече
Katya Gancheva
Katya G.
08:40 01 Feb 21
Изключително впечатлена съм от Радослав Радославов- Руди! Невероятен професионалист, събеседник и ЧОВЕК!
Stoyan Tsolov
Stoyan T.
19:23 29 Jan 21
Съвременна дигитална агенция с млад, амбициозен, отговорен и професионален екип. Изпълняват възложените им задачи качествено и в срок!
Kalin Dimitrov
Kalin D.
08:22 28 Jan 21
Използвах услугите на компанията за дизайн на ново лого и промяна в корпоративните цветове на съществуващ фирмен сайт. Човекът, с който работих, е Руди - добър професионалист и много отзивчив. Доволен съм от резултата от извършената работа. Бих препоръчал фирмата и на свои познати за изработка на лого дизайн. При необходимост бих се обърнал към фирмата и за другите предлагани от нея услуги. На екипа на Webselo.com желая здраве и успехи!прочети повече
Валери Тафров
Валери Т.
22:14 26 Jan 21
Страхотни професионалисти.Оценката за работата им не е 10/10 ,а 15/10.Спрямо изискванията за логото нямаше нито едно различно мнение.Уникални в това ,което вършат.Доверете им се ...:)