5 начина да спестиш повече пари в Google AdWords

Как да не изгорим с Google AdWords?

В днешната статия ще поговорим за 5 трика, които са се доказали като ефективни методи, водещи до положителна промяна в пърформънса на рекламите в Google AdWords.

1. Винаги разделяйте Search и Display networks (мрежи) на ниво кампания.

Search NW с две думи означава да напишеш нещо в търсачката (полето за търсене) и да натиснеш enter, докато Display NW позволява на рекламата ни да се появява редом със съдържанието в дадена уеб страница, като, например, реклама в списание. Всяка мрежа има своите тънкости, разбира се, и предлага различни дефиниции за успех, съответно оценките им за качество (quality score) се калкулират по отделен начин.
Именно затова е препоръчително винаги да ги разделяте: всъщност това се явява и мястото, където най-често се харчат безсмислено средства.

Google AdWords статия

via Clicteq

Как можете да го направите? Много лесно – просто влезте в акаунта си, отворете която и да е кампания, отидете в settings и натиснете edit. Оттук именно можете да видите коя от двете мрежи е зададена и съответно да коригирате грешката си.

2. Използвайте така наречените Mobile Bid Modifiers

По подразбиране, мобилните устройства „онаследяват“ същия бид/залог, който сте задали за ad group-a, докато не го промените след като запазите нова ad group-a. Имайте предвид, че ако сайтът Ви изглежда катастрофално на мобилни устройства, или не конвентира добре, най-малкото, което можете да направите е да снижите сумата по bid-a или да го изключите изцяло чрез turn off опцията.

Грешки в Google AdWords при пускане на реклама

via Hallam Internet

С други думи, отваряте някоя кампания, отивате на ниво рекламни групу (ad sets) и натискате settings/настройки. Виждате ли бутончето в сиво за устройства? Натискате го и ще Ви се покаже мобилни телефони и настолни компютри и таблети с full browsers. Бързо кликате на полето за bid adjustments за бърза промяна. Избирате от падащото меню decrease by и цъкате 100 %. По този начин ще се ограничим от показването на реклами на мобилни устройства докато не сме сигурни, че имаме 100 % работеща и ефективна мобилна версия на сайта.

3. Препращайте потребителите към конкретна страница, а не към началната.

Звучи разумно, нали? Ако потребител X например попадне във Вашия сайт, който предлага кучешки каишки, по-добре би било да отиде директно на категория за видове каишки, вместо на началната страница или страница ЗА НАС, нали така?

Представете се, че отивате в хранителния магазин за кетчуп, ала не успявате да го намерите. Вече раздразнени от изгубеното време, търсите продавача за помощ. Как ще реагирате, ако той Ви каже, че въпросният кетчуп се намира някъде си в магазина?

Е, същото е и с потребителя, който търси каишка за кучето си. Улеснето го максимално, защото в противен случай вероятността той да се върне към Search Network и да потърси Вашите конкуренти е огромна.

4. Премахнете ключовите думи, които слабо работят или въобще не работят

По-добре късно, отколкото никога, нали? В такъв случай, минимизирайте разхода си като премахнете ключовите думи, които очевидно не носят резултати. Боли, когато губите пари, но ще заболи още повече, ако оставите неправилно селектираните ключови думи да смучат от бюджета Ви.

5. Активирайте следене на конвертиранетo – побързайте и още сега имплементирайте conversion tracking code към всяка уеб страница в сайта.

Най-малкото, което можете да направите, е да следите кои ключови думи са довели клиент или пък са реализирали продажба. Наистина, не пренебрегвайте силата на conversion tracking, защото тя може да Ви отвори очите за конкретните действия, които трябва да предприемете , за да снижите разходите си или пък да увеличите конверсиите. Неследенето на ключовите думи е като да си намислиш желание, да хвърлиш стотинка в кладенец и след това да се надяваш, че ще се сбъдне.
Абсурдно, нали?
Очаквайте още полезни практически материали. Надяваме се тази кратка статия с топ 5 съвети за пестене на пари в Google Adwords да е била полезна. Свържете се с нас за реклама в гугъл адуърдс или за реклама във фейсбук.

Прочетете още:

Полезно ли ви беше това съдържание? Прочетете още: 

Поздрави,

Екипът на Webselo

Webselo.com - Full Service Digital Agency
4.8
На базата на 67 ревюта
Nikolay Gorov
Nikolay G.
17:34 03 Apr 21
Благодаря за професионалната консултация и отношение на Кирил!
гергана неделчева
гергана Н.
10:17 21 Mar 21
Благодаря за страхотното лого и за уникалното отношение на Руди.
Daniel GTA
Daniel G.
08:41 21 Mar 21
Radostin Valeov
Radostin V.
12:11 11 Mar 21
Красимир Кирилов
Красимир К.
11:03 05 Mar 21
Благодаря за прекрасното отношение на г-н Йовев! Консултациите, които проведох с него потвърдиха първоначалното ми мнение, че това е един стойностен човек и голям професионалист ! Горещо препоръчвам !прочети повече
Rositsa Panayotova
Rositsa P.
18:01 09 Feb 21
Много благодаря за страхотното лого! По-хубаво и интересно от това, което си представях! Горещо препоръчвам!
Silviya Abadjieva
Silviya A.
12:49 09 Feb 21
Благодаря ви за професионализма и прекрасното отношение в лицето на Кирил Йовев и Венцислав Илиев,за цялото търпение и старание.
Ван Оборудване
Ван О.
12:01 02 Feb 21
Попаднахме на webselo.com, докато търсихме изпълнител за новия ни фирмен сайт. След като разгледахме реализираните им проекти, бяхме сигурни, че това е точната фирма за нас. С тях се комуникира лесно, бързо, ефективно. Работи си се леко, професионално, ползотворно. Особено сме благодарни, че ни доставиха удоволствието да вземем активно участие в качването на съдържание в новия сайт. Крайният резултат ни удовлетворява много! А логото, което създадоха за нас за 2 дни, е безапелационно най-доброто възможно. Препоръчваме webselo.com без колебание!(Translated by Google)We came across webselo.com while looking for a contractor for our new company website. After reviewing their projects, we were sure that this is the right company for us. It is easy, fast and effective to communicate with them. You work lightly, professionally, fruitfully. We are especially grateful that we were pleased to take an active part in uploading content to the new site. The end result satisfies us a lot! And the logo they created for us in 2 days is unquestionably the best possible. We recommend webselo.com without hesitation!прочети повече
Katya Gancheva
Katya G.
08:40 01 Feb 21
Изключително впечатлена съм от Радослав Радославов- Руди! Невероятен професионалист, събеседник и ЧОВЕК!
Stoyan Tsolov
Stoyan T.
19:23 29 Jan 21
Съвременна дигитална агенция с млад, амбициозен, отговорен и професионален екип. Изпълняват възложените им задачи качествено и в срок!
Kalin Dimitrov
Kalin D.
08:22 28 Jan 21
Използвах услугите на компанията за дизайн на ново лого и промяна в корпоративните цветове на съществуващ фирмен сайт. Човекът, с който работих, е Руди - добър професионалист и много отзивчив. Доволен съм от резултата от извършената работа. Бих препоръчал фирмата и на свои познати за изработка на лого дизайн. При необходимост бих се обърнал към фирмата и за другите предлагани от нея услуги. На екипа на Webselo.com желая здраве и успехи!прочети повече
Валери Тафров
Валери Т.
22:14 26 Jan 21
Страхотни професионалисти.Оценката за работата им не е 10/10 ,а 15/10.Спрямо изискванията за логото нямаше нито едно различно мнение.Уникални в това ,което вършат.Доверете им се ...:)