Facebook Update: Очаква се Премахване на Page Like Бутона. Какво Следва?

 

В месеца на ъпдейтите за Фейсбук пристигна още една интересна новина за предстоящо премахване на page like бутона на ниво страница. Към момента е ясно, че от Фейсбук предвиждат да премахнат напълно тази функционалност като на нейно място оставят само информацията за брой последователи/followers на конкретната страница.

Любопитен факт е, че от Facebook вече обявиха, че са го премахнали от множество публични страници, ползвани от актьори, публични лица, брандове и артисти под различна форма.

Това е първа, но не последна стъпка, към една нова визия на Фейсбук страниците, чиято цел е да се обнови и опрости значително, с което да се даде и по-ясна представа за реалните последователи, хората, които действително следват и харесват даден бранд, а не са „изкуствена бройка“.

 

Акценти: Какво ще се промени?

БЕЗ Page Likes на страницата: само брой последователи

Facebook Pages ще показват единствено броя последователи заедно със специално посветена news feed секция за потребителите, където да участват в разговори, дискусии и да взаимодействат едни с други.

„We are removing Likes and focusing on Followers to simplify the way people connect with their favorite Pages.

Unlike Likes, Followers of a Page represent the people who can receive updates from Pages, which helps give public figures a stronger indication of their fan base,“ посочиха от Facebook наскоро.

Този ъпдейт ще бъде факт през следващите месеци, макар че на няколко пъти вече хващаме случайно новата, тестова визия, които тепърва разработват. Основната причина за премахването на Page Likes е в това, че харесванията като бройка са подлъгваща представа за популярността на даден бранд.

Много потребители, например, харесват дадена страница, но по-късно, поради конкретна причина, се отказват от следването ѝ, с което се лишават от последващи актуални постове от нея или просто, защото вече не им харесва съдържанието. И вместо да отлайкват страницата, те кликат на unfollow. Реално не получават постове от страницата, ала все още я харесват.

 

Facebook Pages с техен News Feed

Това означава, че самите страници ще могат да участват в дискусии като публична фигура/бранд, да следват трендове и да взаимодействат със своите последователи. Тази посветена News Feed секция също ще предлага други публични фигури, страници, групи и актуално съдържание за конкретната страница за последващо взаимодействие.

Когато последвате страница, вие ще виждате техните коментари под чужди постове, което ще им дава по-добра видимост на бранда, заедно с по-отчетлив blue-check знак, индикиращ, че страницата е верифицирана.

Директно последване на Pages през коментарите и препоръките/recommendation posts

Нов Q&A формат за по-добро взаимодействие с последователите

Можем да кажем, че тази промяна идва като следствие от успешните Instagram трендове, в които известните личности задават въпроси на феновете, на които те могат да отговарят в истории/stories.

В този случай, обаче, последователите ще могат да задават въпроси към страницата по даден въпрос и когато получат отговор, те на практика ще се запазват като стак с въпроси, които хората могат да разглеждат, за да научат повече за бранда, например. Това може да бъде много добър начин за ангажиране на последователите, когато имат въпроси и ще получават отговорите по интересен и различен начин.

 

Технически промени за админите на страниците

Отвъд чисто визуалните промени, които очакваме да се случат, от Фейсбук уверяват, че ще позволят на админите да дават доста по-детайлни достъпи до сътрудници и екипи, касаещи отделните дейности, които ще извършват. Например, различни нива на достъп за Insights, Ads, Content, Community Activity, Messages и други.

Подобрен модератор

От Фейсбук уверяват, че стават все по-добри в хващането, филтрирането на омразна реч, сексуална, насилствена информация и съдържание, разни фалшификации и други.

Към момента това са най-важните неща, касаещи Facebook Pages визуално и функционално.

 

Прочетете още актуални новини за Facebook рекламата:

Имате нужда от професионално съдействие по вашия проект? Разкажете ни повече, като изпратите запитване за Facebook лесно и бързо, а ние ще се свържем с вас!

 

Webselo.com - Full Service Digital Agency
4.8
На базата на 131 ревюта
Десислава Безинска-Шеинкова
Десислава Б.
11:35 04 Jan 21
Изключителни професионалисти, отнасят се с внимание и уважение към всеки техен клиент. Препоръчвам!(Translated by Google)Exceptional professionals, treat each of their clients with care and respect. I recommend!
Stanislava Petrova
Stanislava P.
10:47 15 Dec 20
Само един разговор и само една корекция след това беше необходима и Руди създаде съвършеното лого за нашата компания. Рядко се среща такъв професионализъм! Изключително съм доволна от съвместната си работа с него, както и от резултата, в т.ч. и дизайна на визитките. Препоръчвам без колебания!прочети повече
Yuliyana Radeva
Yuliyana R.
19:21 04 Dec 20
Стефан Цонев
Стефан Ц.
09:23 30 Nov 20
Тези хора са уникални! 🤗 Имах нужда от насока не само за това как да разработя сайта си, но и за маркетинга. ✌️Уникален екип от хора, които искат наистина да помогнат, при това не само в един аспект - сайт, например, а във всеки един. Давам си заданието, те планират, дългосрочно, и нещата се случват... така както го пише по дебелите книги! 🌟прочети повече
Стефан Цонев
Стефан Ц.
09:20 30 Nov 20
Най-доброто отношение, на което съм попадал напоследък. Нито за момент не почувствах, че искате просто да ми вземете парите! По време на всеки един разговор научавах толкова неща, направо като микро семинари за личностно развитие си беше! 🙂 Личи си от сто киометра, че не само сте се отдали на това, което правите, но сте се отдали и на това наистина да помагате на хората!(Translated by Google)The best attitude I've come across lately. Not for a moment did I feel that you just wanted to take my money! During each conversation I learned so many things, just like micro seminars for personal development! 🙂 It is obvious from a hundred kilometers that you are not only dedicated to what you do, but you are also dedicated to really helping people!прочети повече
Borislav Dimitrov
Borislav D.
11:07 26 Nov 20
Супер професионалисти!Много съм доволен!Руди е номер 1(Translated by Google)Super professionals!I am very pleased!Rudy is number 1
Daniela Grigorova
Daniela G.
21:12 11 Nov 20
Изключително любезни и коректни! Препоръчвам с 2 ръце 🙂
Marin Stefanov
Marin S.
10:12 27 Oct 20
Мариета Василева
Мариета В.
10:28 23 Oct 20
Бързи, коректни и супер отзивчиви! Благодаря за професионализма! Дизайнерът им Руди отговори на всичките ми очаквания и сега си имам страхотно лого на световно ниво ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️прочети повече
Arnaut Dere
Arnaut D.
11:12 20 Oct 20
Мога да разчитам, по всяко време. Адекватни, бързи. Доказани във времето!(Translated by Google)I can count on it at any time. Adequate, fast. Proven in time!
Georgi Yanakiev
Georgi Y.
06:52 26 Sep 20
В края на Юли тази година избрахме webselo.com за наш партньор в подготовката и изработването на изцяло нов онлайн магазин. Тяхната оферта беше 2 пъти по-висока от тази на следващата фирма. До момента не съжаляваме за избора и получиваме професионализъм. Съветите по проекта понякога се различават с нашето желание за определени функционалности, но се доверихме на експертизата и опита на екипа. С Кико сме се хванали на виртуален бас, че при достигнати 1000 поръчки ще черпи с малцово питие. Надявам се това да се случи още в първия месец от стартиране на магазина.прочети повече
Georgi Yanakiev
Georgi Y.
06:41 26 Sep 20
Избрахме webselo.com и екипа на Кико измежду 4 оферти, въпреки че тяхната беше 2 пъти по-висока от тази на следващия конкурент. Онлайн магазина ни е почти готов и засега сме доволни от комуникацията и професионализма, с който ни обслужват. Препоръчвам на всеки, който е на кръстопът дали да избере тях, то поне да поговори с тях и да прецени за себе си дали биха му били от полза.(Translated by Google)We chose webselo.com and Kiko's team from 4 offers, although theirs was 2 times higher than that of the next competitor. Our online store is almost ready and so far we are satisfied with the communication and professionalism with which they serve us. I recommend everyone who is at a crossroads to choose them, at least to talk to them and judge for themselves whether they would be useful to them.прочети повече