Facebook Update: Очаква се Премахване на Page Like Бутона. Какво Следва?

 

В месеца на ъпдейтите за Фейсбук пристигна още една интересна новина за предстоящо премахване на page like бутона на ниво страница. Към момента е ясно, че от Фейсбук предвиждат да премахнат напълно тази функционалност като на нейно място оставят само информацията за брой последователи/followers на конкретната страница.

Любопитен факт е, че от Facebook вече обявиха, че са го премахнали от множество публични страници, ползвани от актьори, публични лица, брандове и артисти под различна форма.

Това е първа, но не последна стъпка, към една нова визия на Фейсбук страниците, чиято цел е да се обнови и опрости значително, с което да се даде и по-ясна представа за реалните последователи, хората, които действително следват и харесват даден бранд, а не са „изкуствена бройка“.

 

Акценти: Какво ще се промени?

БЕЗ Page Likes на страницата: само брой последователи

Facebook Pages ще показват единствено броя последователи заедно със специално посветена news feed секция за потребителите, където да участват в разговори, дискусии и да взаимодействат едни с други.

„We are removing Likes and focusing on Followers to simplify the way people connect with their favorite Pages.

Unlike Likes, Followers of a Page represent the people who can receive updates from Pages, which helps give public figures a stronger indication of their fan base,“ посочиха от Facebook наскоро.

Този ъпдейт ще бъде факт през следващите месеци, макар че на няколко пъти вече хващаме случайно новата, тестова визия, които тепърва разработват. Основната причина за премахването на Page Likes е в това, че харесванията като бройка са подлъгваща представа за популярността на даден бранд.

Много потребители, например, харесват дадена страница, но по-късно, поради конкретна причина, се отказват от следването ѝ, с което се лишават от последващи актуални постове от нея или просто, защото вече не им харесва съдържанието. И вместо да отлайкват страницата, те кликат на unfollow. Реално не получават постове от страницата, ала все още я харесват.

 

Facebook Pages с техен News Feed

Това означава, че самите страници ще могат да участват в дискусии като публична фигура/бранд, да следват трендове и да взаимодействат със своите последователи. Тази посветена News Feed секция също ще предлага други публични фигури, страници, групи и актуално съдържание за конкретната страница за последващо взаимодействие.

Когато последвате страница, вие ще виждате техните коментари под чужди постове, което ще им дава по-добра видимост на бранда, заедно с по-отчетлив blue-check знак, индикиращ, че страницата е верифицирана.

Директно последване на Pages през коментарите и препоръките/recommendation posts

Нов Q&A формат за по-добро взаимодействие с последователите

Можем да кажем, че тази промяна идва като следствие от успешните Instagram трендове, в които известните личности задават въпроси на феновете, на които те могат да отговарят в истории/stories.

В този случай, обаче, последователите ще могат да задават въпроси към страницата по даден въпрос и когато получат отговор, те на практика ще се запазват като стак с въпроси, които хората могат да разглеждат, за да научат повече за бранда, например. Това може да бъде много добър начин за ангажиране на последователите, когато имат въпроси и ще получават отговорите по интересен и различен начин.

 

Технически промени за админите на страниците

Отвъд чисто визуалните промени, които очакваме да се случат, от Фейсбук уверяват, че ще позволят на админите да дават доста по-детайлни достъпи до сътрудници и екипи, касаещи отделните дейности, които ще извършват. Например, различни нива на достъп за Insights, Ads, Content, Community Activity, Messages и други.

Подобрен модератор

От Фейсбук уверяват, че стават все по-добри в хващането, филтрирането на омразна реч, сексуална, насилствена информация и съдържание, разни фалшификации и други.

Към момента това са най-важните неща, касаещи Facebook Pages визуално и функционално.

 

Прочетете още актуални новини за Facebook рекламата:

Имате нужда от професионално съдействие по вашия проект? Разкажете ни повече, като изпратите запитване за Facebook лесно и бързо, а ние ще се свържем с вас!

 

Webselo.com - Full Service Digital Agency
4.8
На базата на 67 ревюта
Nikolay Gorov
Nikolay G.
17:34 03 Apr 21
Благодаря за професионалната консултация и отношение на Кирил!
гергана неделчева
гергана Н.
10:17 21 Mar 21
Благодаря за страхотното лого и за уникалното отношение на Руди.
Daniel GTA
Daniel G.
08:41 21 Mar 21
Radostin Valeov
Radostin V.
12:11 11 Mar 21
Красимир Кирилов
Красимир К.
11:03 05 Mar 21
Благодаря за прекрасното отношение на г-н Йовев! Консултациите, които проведох с него потвърдиха първоначалното ми мнение, че това е един стойностен човек и голям професионалист ! Горещо препоръчвам !прочети повече
Rositsa Panayotova
Rositsa P.
18:01 09 Feb 21
Много благодаря за страхотното лого! По-хубаво и интересно от това, което си представях! Горещо препоръчвам!
Silviya Abadjieva
Silviya A.
12:49 09 Feb 21
Благодаря ви за професионализма и прекрасното отношение в лицето на Кирил Йовев и Венцислав Илиев,за цялото търпение и старание.
Ван Оборудване
Ван О.
12:01 02 Feb 21
Попаднахме на webselo.com, докато търсихме изпълнител за новия ни фирмен сайт. След като разгледахме реализираните им проекти, бяхме сигурни, че това е точната фирма за нас. С тях се комуникира лесно, бързо, ефективно. Работи си се леко, професионално, ползотворно. Особено сме благодарни, че ни доставиха удоволствието да вземем активно участие в качването на съдържание в новия сайт. Крайният резултат ни удовлетворява много! А логото, което създадоха за нас за 2 дни, е безапелационно най-доброто възможно. Препоръчваме webselo.com без колебание!(Translated by Google)We came across webselo.com while looking for a contractor for our new company website. After reviewing their projects, we were sure that this is the right company for us. It is easy, fast and effective to communicate with them. You work lightly, professionally, fruitfully. We are especially grateful that we were pleased to take an active part in uploading content to the new site. The end result satisfies us a lot! And the logo they created for us in 2 days is unquestionably the best possible. We recommend webselo.com without hesitation!прочети повече
Katya Gancheva
Katya G.
08:40 01 Feb 21
Изключително впечатлена съм от Радослав Радославов- Руди! Невероятен професионалист, събеседник и ЧОВЕК!
Stoyan Tsolov
Stoyan T.
19:23 29 Jan 21
Съвременна дигитална агенция с млад, амбициозен, отговорен и професионален екип. Изпълняват възложените им задачи качествено и в срок!
Kalin Dimitrov
Kalin D.
08:22 28 Jan 21
Използвах услугите на компанията за дизайн на ново лого и промяна в корпоративните цветове на съществуващ фирмен сайт. Човекът, с който работих, е Руди - добър професионалист и много отзивчив. Доволен съм от резултата от извършената работа. Бих препоръчал фирмата и на свои познати за изработка на лого дизайн. При необходимост бих се обърнал към фирмата и за другите предлагани от нея услуги. На екипа на Webselo.com желая здраве и успехи!прочети повече
Валери Тафров
Валери Т.
22:14 26 Jan 21
Страхотни професионалисти.Оценката за работата им не е 10/10 ,а 15/10.Спрямо изискванията за логото нямаше нито едно различно мнение.Уникални в това ,което вършат.Доверете им се ...:)