Google Ads: топ 4 ъпдейти, които не бива да пропускаш през 2018

Какво ново около Google Ads? В следващите редове ще се гмурнем в дълбините на Google Ads и съвсем пресните ъпдейти.

Тази година от Google обявиха някои страхотни новости, ала въпреки това смеем да твърдим, че нищо не може да надмине ефекта, който предизвика епичната дата 27-и юни.

Не се сещаш за какво става дума ли? Е, нека ти избистрим паметта. 🙂

В края на юни месец тази година (2018), титаните от Google анонсираха за пълен ребрандинг на рекламните си инструменти.

„Преходът“ бе от Google Adwords към далеч по-опростената версия „Google Ads”.

Считано от 24-и юли, Google Adwords официално се превърна в Google Ads, като на Google Analytics 360 и DoubleClick пък им предстои сливане в изцяло нова платформа, наречена Google Marketing Platform.

И ти искаш да научиш повече за тези интересни ъпдейти, нали?

Е, попаднал си на правилното място 🙂

Да започнем най-напред с бърз преглед на точките, които ще засегнем в тази статия, като за твое удобство ще ги разделим по категории:

 1. Google Adwords вече е Google Ads (+ фокус върху Smart Ads, New Google Manager, DoubleClick Ad Exchange и  DoubleClick for Publishers и други)
 2. Интеграция с Google Sheets (ползи + how-to коментари за Google Sheets plug-in)
 3. Бонус ъпдейт (в края на статията 🙂 )

 

Акцент 1: Епичният преход: Google Adwords > Google Ads

google adwords става google ads

 

Истина е:  Google Adwords вече е Google Ads!

Макар че не знаем доколко си на „ти“ с тази гигантска платформа за онлайн реклама, нека да предположим, че вече си забелязал тази чудновата новост в акаунта си.

Вероятно сега се питаш какво точно е наложило цялата тази промяна, нали?

Рекламна дейсност, маркетингова агенция,фирма за маркетинг

 

Според официалното изявление от Google, стратегията за ребрандинг (която лека-полека ще се актуализира във всички акаунти) отново ще предлага опции за онлайн реклама в различните мрежи и партньори на Google.

Потребителите на платформата следва да се логват не през adwords.google.com, а през ads.google.com.

За щастие, от Google не пропуснаха да споменат и най-съществената част от ребрандинг стратегията си – ъпдейтите през 2018 няма да повлияят върху представянето на кампаниите ни, навигацията или пък репортинга.

Целта на Google е да подобри цялостния Google Ads Experience; а това може да стане като се акцентира върху мултиканалния маркетинг, свързвайки всичко от search през display мрежата до video мрежата.

Новата „визия“ на Google Ads цели да помогне на рекламодателите (и малки и големи) да изберат правилните решения за техния бизнес.

А това може да стане чрез създаване на стойностни реклами, които да повишат доверието на потребителя към даден бранд, и то независимо от рекламния канал или устройство.

Според Google, новият интерфейс ще предложи също и оптимални решения за „най-малките и скромни“ рекламодатели.

Разнообразието от типове кампании ще им помогнат да започнат безпроблемно и приятно с пускането на реклами в Google Ads.

 

Внедряване на Machine Learning в Google Ads?

изкуствен интелект в Гуъгл Адуърдс

 

От Google още планират да внедрят machine learning techniques , с които ще помогнат на малките рекламодатели да генерират далеч по-добри резултати дори с по-малки бюджети.

Отскоро забелязваме и друго сериозно подобрение в онлайн платформата за реклами на Google Ads – нови Ad Suggestions като автоматизация с цел спестяване на време и енергия в създаването на реклами.

 

Google Ads поумняват? Запознай се с МЕГА Smart Ads!

Гугъл Адс представя нови рекламни формати

 

Без значение дали говорим за мрежата за търсене, видео партньорите на Google или дисплейната мрежа, навсякъде имаме хиляди „търсачи“ на стоки, услуги и прочее.

Ето защо Google се опитва неуморно да подобри цялостното потребителско изживяване на Пенка или Петьо (примерно J) в Google.

А какъв по-добър начин от това да интегрираш отделните рекламни канали.

Благодарение на новите промени в Google Ads, създаването на така наречените Smart Ads & Smart Campaigns става за броени минутки.

Имайте предвид, че около 90% от малкия бизнес посочва именно телефонните обаждания от клиенти и онлайн пазаруването за критичен момент, който определя в края на финансовата сверка в края на месеца от коя страна на чертата си – отдолу или отгоре.

При създаването на нова кампания със Smart Ads, стартираш обикновено с избор на адекватна цел за твоя бизнес.

Сега обаче можеш да избираш няколко, позволявайки на Google да „измисли“ схема на действие, с която да достигне твоите идеални потребители/клиенти на базата на мултиканалност.

С новите Smart Ads, рекламодателите ще могат в действителност да реализират повече продажби дори в първите 60 дни – чудесно, нали?

 

Още ли ти е досадно да правиш A/B тестове на графичните изображения?

В такъв случай, изненадата за теб ще бъде два пъти по-приятна (поне). Новата опция за Image Picker ще ти спести още малко работа – A/B тестовете на изображенията ще бъде автоматизирано.

А най-хубавата част е, че Google сам ще подбере най-добре представящите се от тях.

 

Какво е новото при Google Ad Manager?

Google Ads Manager Update

 

Под Google Ad Manager разбирай нова рекламна платформа, която комбинира два широко познати инструмента DoubleClick Ad Exchange and DoubleClick for Publishers.

В идните месеци се очаква Double Click интерфейсът да рефлектира върху Ad Manager-а. Целта на тази платформа е да помогне на рекламодателите да достигнат повече потребители на платформи като live streams, Apple News, Tvs, гейминг индустрията, хората из различните приложения и т.н.

Интересното тук е, че Google Marketing Platform буквално ще абсорбират Google Analytics 360 и мрежата за Doubleclick превръщайки ги в една цялост с цел по-ефективни резултати, репорти и анализи на рекламния акаунт и случващите се дейности. В платформата рекламодателите ще могат да планират, измерват и оптимизират цялата дигитална медия и потребителско изживяване, и то на едно място.

 

Поредната интересна новост е допълването на Google Ads с опциите за Display and Video 360

 

Google Marketing Platform Update 2018

 

Съвет: В центъра за интеграция можеш да разгледаш всичките нови Google продукти и да ги свържеш.

 

Интеграция с Google Sheets

Гугъл реклами и таблици

 

Ако не ползваш Google Chrome браузера, ще трябва да си настроиш Google Sheets plug-in. (интегрирай го оттук)

Просто инсталираш безплатния плъгин в Google Sheets акаунта ти и можеш да избухваш със сериозни репорти за нула време.

 

С интеграцията ще можеш още:

 • Да създаваш custom репорти, които „дърпат“ директно информация от твоя Google Ads акаунт
 • Да създаваш колони, базирани на метриките, които са ти най-важни
 • Да използваш същите филтри, които са и в Google Ads платформата, с които да „изкарваш“ още по-детайлни данни
 • Да генерираш пълни, детайлни доклади
 • Да обновяваш custom репортите с „пресни“ данни (което на практика означава, че няма нужда да създаваш изцяло нов репорт всеки път; просто вкарваш новите данни и си готов)
 • Да позволиш на други достъп до „редакторския панел“

Веднъж след като си инсталирал плъгина, ще можеш лесно и бързо да го локализираш в секцията Add-ons в туулбара.

Оттук насетне следва да кликнеш върху Google Ads и ще видиш опцията за създаване на нови репорти, тип, колони, филтри и други.

Всеки път, когато се логваш обратно в таблото за репорти в Google Sheets използвайки плъгина, данните ще бъдат подредени по следния начин:

 • Кога за последно си обновил репорта
 • От къде (кои акаунти) се дърпат данните
 • Пълният „пакет“ от custom report данни, които са били последно генерирани

 

Финални думи: какво ти дават всички тези новости в Google Ads?

Изпробвай и ти новостите в Google Ads и сам ще забележиш колко по-добре, ефективно и детайлно ще създаваш нови репорти, реклами, филтри и какво ли още не.

Рекламиране в търсачката в гугъл

 

И за финал, надяваме се, че успя и днес да научиш нещо ново и полезно от нас. Очаквай скоро и други интересни и мега полезни практически четива, с които да подобриш маркетинговите си умения и знания 🙂

До скоро!

Поздрави

 

П.С. Прочетете още материали за Google Ads:

Webselo.com - Full Service Digital Agency
4.8
На базата на 67 ревюта
Nikolay Gorov
Nikolay G.
17:34 03 Apr 21
Благодаря за професионалната консултация и отношение на Кирил!
гергана неделчева
гергана Н.
10:17 21 Mar 21
Благодаря за страхотното лого и за уникалното отношение на Руди.
Daniel GTA
Daniel G.
08:41 21 Mar 21
Radostin Valeov
Radostin V.
12:11 11 Mar 21
Красимир Кирилов
Красимир К.
11:03 05 Mar 21
Благодаря за прекрасното отношение на г-н Йовев! Консултациите, които проведох с него потвърдиха първоначалното ми мнение, че това е един стойностен човек и голям професионалист ! Горещо препоръчвам !прочети повече
Rositsa Panayotova
Rositsa P.
18:01 09 Feb 21
Много благодаря за страхотното лого! По-хубаво и интересно от това, което си представях! Горещо препоръчвам!
Silviya Abadjieva
Silviya A.
12:49 09 Feb 21
Благодаря ви за професионализма и прекрасното отношение в лицето на Кирил Йовев и Венцислав Илиев,за цялото търпение и старание.
Ван Оборудване
Ван О.
12:01 02 Feb 21
Попаднахме на webselo.com, докато търсихме изпълнител за новия ни фирмен сайт. След като разгледахме реализираните им проекти, бяхме сигурни, че това е точната фирма за нас. С тях се комуникира лесно, бързо, ефективно. Работи си се леко, професионално, ползотворно. Особено сме благодарни, че ни доставиха удоволствието да вземем активно участие в качването на съдържание в новия сайт. Крайният резултат ни удовлетворява много! А логото, което създадоха за нас за 2 дни, е безапелационно най-доброто възможно. Препоръчваме webselo.com без колебание!(Translated by Google)We came across webselo.com while looking for a contractor for our new company website. After reviewing their projects, we were sure that this is the right company for us. It is easy, fast and effective to communicate with them. You work lightly, professionally, fruitfully. We are especially grateful that we were pleased to take an active part in uploading content to the new site. The end result satisfies us a lot! And the logo they created for us in 2 days is unquestionably the best possible. We recommend webselo.com without hesitation!прочети повече
Katya Gancheva
Katya G.
08:40 01 Feb 21
Изключително впечатлена съм от Радослав Радославов- Руди! Невероятен професионалист, събеседник и ЧОВЕК!
Stoyan Tsolov
Stoyan T.
19:23 29 Jan 21
Съвременна дигитална агенция с млад, амбициозен, отговорен и професионален екип. Изпълняват възложените им задачи качествено и в срок!
Kalin Dimitrov
Kalin D.
08:22 28 Jan 21
Използвах услугите на компанията за дизайн на ново лого и промяна в корпоративните цветове на съществуващ фирмен сайт. Човекът, с който работих, е Руди - добър професионалист и много отзивчив. Доволен съм от резултата от извършената работа. Бих препоръчал фирмата и на свои познати за изработка на лого дизайн. При необходимост бих се обърнал към фирмата и за другите предлагани от нея услуги. На екипа на Webselo.com желая здраве и успехи!прочети повече
Валери Тафров
Валери Т.
22:14 26 Jan 21
Страхотни професионалисти.Оценката за работата им не е 10/10 ,а 15/10.Спрямо изискванията за логото нямаше нито едно различно мнение.Уникални в това ,което вършат.Доверете им се ...:)