ТОП 5 Съвета За Конвертируема Лендинг Страница

Как се прави добра лендинг страница?

Конвертиращата лендинг страница е като игра на думи – трябва да кажеш каквото трябва, както трябва. Без излишно словодумство. Ето така.

Бъдете кратки – използвайте прости думи

Бла, бла, бла, дрън, дрън, та, пляс

Via Tenor

Никой няма да Ви се разсърди (камо ли клиентите), ако използвате директни, кратки и прости думички, описвайки продуктите/услугите си. Напротив, даже обратното.

Факт е, че твърде дългите и сложни описания отблъскват потребителя, а това „наранява“ безмилостно bounce rate-a (степента на отпадане) на сайта Ви.

Вместо да доскучавате на потребителите си, защо не използвате силата на графичните изображения? Именно с тях можете да кажете над 50% от това, което си мислите. Отделно, да не говорим, че така ще ангажирате още повече потенциалните си клиенти.

Какво Казва Статистиката?

Хората помнят 80% от видяното и само 20% от прочетеното.

Оттук става ясно, че правилното поднасяне на информацията пряко зависи от нечии копирайтърски умения т.е., уменията да пишеш продаващ текст, подкрепен с визуализация.

С помощта на посочените по-долу 5 съвета, ще се научите как да създавате конвертируеми лендинг страници.

ТОП 5 Съвета За Конвертируема Лендинг Страница

Лендинг страница - съвети

Via Press Customizr

Не само продажбите са важни

Продажбите са крайната цел, това е така, само че те не идват от само себе си. Те са резултат – последната стъпка – от потребителската пътека, по която искате да тласнете вашите потребители. Все едно да се оглеждате за къща без въобще да имате финансовата подготовка, за да я придобиете.

Нищо не може да отблъсне повече потребителите от скучно, банално „купи сега“ заглавие на лендинг страницата.

 

Избегнете този момент като представите вместо това приятен баланс от графики и креативен, леко приканващ към действие текст. Тази снимка, например, бива прекрасен пример за ангажираща вниманието графика.

  • Изсветлете копи текста

Това автоматично пропуква леко леда между сайта (търговеца) и клиента. Разбира се, няма как да очаквате тази малка, макар и съществена, промяна да ви направи милиардери. Но въпреки това, елементът на твърде „натискащата“ реклама така избледнява (буквално).

  • Акцентирайте върху CTAs в по-пъстри цветове
Лендинг страница - съвети

via UX Planet

CTAs (или call-to-action бутоните) трябва да се виждат от километър разстояние. Погрижете се това да е факт на сайта и съблюдавайте разликата в моментите на анализи.

  • Наблегнете на геометричните форми и вертикалните линии

Задръжте вниманието на потребителите като използвате интересни и различни геометрични форми, вертикални, хоризонтални линии, завладяващи (и четими!) шрифтове и прочее.

Вертикалните линии, например, автоматично карат потребителя да продължи да скролва надолу докато стигне хоризонтална линия, например, форма за попълване. Страхотна идея е и използването на креативни надписи и форми – така лендинг страницата ще придобие един лек, приятен и закачлив външен вид.

  •  Вкарвайте Истински Отзиви
Лендинг страница - отзиви

Via 123RF com

Най-добрата гаранция за качеството на Вашите стоки/услуги е положителното мнение за тях, и то от напълно непознат за Вас човек.

Никога не пишете сами отзивите си, тъй като това обикновено си личи отдалеч. Дори да имате само 3-4 отзива, по-добре използвайте тях, отколкото да изгубите потенциалния си клиент с фалшиви такива.

Отлична практика за позиционирането на отзивите е като ги структурирате така, че потребителят да ги види след като вече се е запознал с продуктите/услугите Ви и е разбрал смисъла от тях.

 

Следващата стъпка е да се убеди още повече като попадне и на няколко истински отзива от доволни клиенти. А стигне ли дотам, вероятността да завърши целта на лендинг страницата е доста голяма.

А тя може да бъде попълване на форма за запитване, абониране за безплатен семинар, обучение, e-book, видео tutorial или пък директно закупуване на даден продукт.

 

Допълнете знанията си за правене на Лендинг Страници с:

 

Търсите качествен трафик още днес? Заявете Реклама В Гугъл Адс и Маркетинг Във Фейсбук Социалната Мрежа.

Webselo.com - Full Service Digital Agency
4.8
На базата на 67 ревюта
Nikolay Gorov
Nikolay G.
17:34 03 Apr 21
Благодаря за професионалната консултация и отношение на Кирил!
гергана неделчева
гергана Н.
10:17 21 Mar 21
Благодаря за страхотното лого и за уникалното отношение на Руди.
Daniel GTA
Daniel G.
08:41 21 Mar 21
Radostin Valeov
Radostin V.
12:11 11 Mar 21
Красимир Кирилов
Красимир К.
11:03 05 Mar 21
Благодаря за прекрасното отношение на г-н Йовев! Консултациите, които проведох с него потвърдиха първоначалното ми мнение, че това е един стойностен човек и голям професионалист ! Горещо препоръчвам !прочети повече
Rositsa Panayotova
Rositsa P.
18:01 09 Feb 21
Много благодаря за страхотното лого! По-хубаво и интересно от това, което си представях! Горещо препоръчвам!
Silviya Abadjieva
Silviya A.
12:49 09 Feb 21
Благодаря ви за професионализма и прекрасното отношение в лицето на Кирил Йовев и Венцислав Илиев,за цялото търпение и старание.
Ван Оборудване
Ван О.
12:01 02 Feb 21
Попаднахме на webselo.com, докато търсихме изпълнител за новия ни фирмен сайт. След като разгледахме реализираните им проекти, бяхме сигурни, че това е точната фирма за нас. С тях се комуникира лесно, бързо, ефективно. Работи си се леко, професионално, ползотворно. Особено сме благодарни, че ни доставиха удоволствието да вземем активно участие в качването на съдържание в новия сайт. Крайният резултат ни удовлетворява много! А логото, което създадоха за нас за 2 дни, е безапелационно най-доброто възможно. Препоръчваме webselo.com без колебание!(Translated by Google)We came across webselo.com while looking for a contractor for our new company website. After reviewing their projects, we were sure that this is the right company for us. It is easy, fast and effective to communicate with them. You work lightly, professionally, fruitfully. We are especially grateful that we were pleased to take an active part in uploading content to the new site. The end result satisfies us a lot! And the logo they created for us in 2 days is unquestionably the best possible. We recommend webselo.com without hesitation!прочети повече
Katya Gancheva
Katya G.
08:40 01 Feb 21
Изключително впечатлена съм от Радослав Радославов- Руди! Невероятен професионалист, събеседник и ЧОВЕК!
Stoyan Tsolov
Stoyan T.
19:23 29 Jan 21
Съвременна дигитална агенция с млад, амбициозен, отговорен и професионален екип. Изпълняват възложените им задачи качествено и в срок!
Kalin Dimitrov
Kalin D.
08:22 28 Jan 21
Използвах услугите на компанията за дизайн на ново лого и промяна в корпоративните цветове на съществуващ фирмен сайт. Човекът, с който работих, е Руди - добър професионалист и много отзивчив. Доволен съм от резултата от извършената работа. Бих препоръчал фирмата и на свои познати за изработка на лого дизайн. При необходимост бих се обърнал към фирмата и за другите предлагани от нея услуги. На екипа на Webselo.com желая здраве и успехи!прочети повече
Валери Тафров
Валери Т.
22:14 26 Jan 21
Страхотни професионалисти.Оценката за работата им не е 10/10 ,а 15/10.Спрямо изискванията за логото нямаше нито едно различно мнение.Уникални в това ,което вършат.Доверете им се ...:)