Страхотна Новина от Google: По-Качествен Трафик от Ключовите Думи

 

Поведението на потребителите е много динамично и чудесен пример за това е начинът, по който всяка година търсим подаръци около празниците. Въпреки че духът на празника е един и същ, потребителите изписват всеки път по различен начин заявките в Google, търсейки конкретни или нови идеи за подаръци.

От проучване на големия гигант Гугъл разбираме, че 15% от новите заявки на ден са изцяло нови, което поражда необходимост гениите в PPC рекламата в Google Ads, да направят релевантни промени спрямо поведението на потребителите.

В средата на 2019 г. от Google обявиха интересни промени, по-конкретно при начина, по който се тълкуват ключовите думи. В платената реклама в Гугъл се наддава за ключова дума, важна за конкретния бизнес.

За да се избегне това “натоварване”, Google въведоха промяна при ключовите думи с точно съвпадение – exact match, които вече съвпадат с близки вариации на изписване. 

Подобно подобряване на ефективността на ключовите думи се очаква и при модификатора за широко съвпадение съвпадение по фраза, което ще донесе между 3-4% повече кликвания в полза на рекламодателите.

 

По-качествен трафик с модификатора за широко съвпадение

Ключовите думи, въведени с модификатор за широко съвпадение, съответстват на заявки, съдържащи същите или близко вариращи думи до основната ключова дума. Трудно е да си го представите? 

Ако до момента сте използвали този модификатор и сте въвеждали дадена ключова дума с конкретно съгласуване по род и число, работата на модификаторът е била да извежда Вашата реклама на сходни търсения с леки разлики по род, число, абревиатури и съкращения. Нека вземем пример от таблицата:

google ads съвпадение с модификатор за широко търсене

Благодарение на новите промени, Вашите ключови думи с модификатор за широко съвпадение ще могат да извеждам рекламите Ви на търсения с близък/ сходен/ вариационен характер. Чудесно, нали? 🙂

 

По-качествен трафик със съвпадение по фраза

Това съвпадение дава възможност Вашите реклами да се показват на търсения, съдържащи ключовата дума или близки вариации на точната ѝ фраза с допълнителни думи пред или след нея. Подобно на промените по-горе, при този тип съвпадение вече също се допускат заявки със същото или сходно значение като това на основната ключова дума, поместена във phrase match.

съвпадение по фраза в гугъл адс

 

Добри практики

Възможно е след промените трафикът Ви да варира и да се наблюдават промени по отношение на кликовете, разпредели за едни и други ключови думи. Важно е да имате предвид, че подборът и редовната проверка на ключовите думи е Ваша задача с приоритет, защото Гугъл няма да допусне две ключови думи да участват в един и същ търг. 

Какво ще рече това?

Ако имате два сегмента, насочени към един и същ продукт, но използвате различно изписване на ключовите думи, промените най-вероятно ще окажат ефект върху трафика. Какво ще се случи?

Нека вземем пример със сегмент за полифлорен мед. При вече съществуваща група и въведени ключови думи с модификатор за широко съвпадение и съвпадение по фраза, Вашите реклами ще се покажат и на близки по значение вариации като:

  • Полифлорен мед цена
  • Качествен полифлорен мед
  • Производител на полифлорен мед

Съветваме Ви да следите периодично движението на трафика и прецизно да наблюдавате и неговото качество, защото промените ще окажат до известна степен влияние. 

Някои добри практики, които нашият екип прилага са:

  • Рутинен анализ на трафика
  • Анализ на ключови думи и тяхната ефикасност
  • Добавяне на отрицателни ключови думи. С други думи – заявки, на които не искаме да се показваме и са нерелевантни за дадения продукт
  • Внимателно обмисляме включване “Интелигентно офериране” при достатъчно данни и равни други условия.

В практиката промените се виждат доста по-разбираемо, отколкото може да бъде обяснено на теория, но все пак без професионална литература и техническа грамотност е невъзможно да се постигат резултати в дългосрочен план в дигиталния маркетинг.

Надяваме се тази информативна статия за промените в Google Ads да Ви бъде полезна и да сте получили отговор  на въпроса защо напоследък виждате заявки, които до преди не са присъствали в анализа. Ако имате въпроси, ние сме тук да Ви съдействаме с консултация, богат опит и ноу-хау от 12 години.

 

Прочетете още и:

 

Струва Ви се любопитно как реално работят тези новости в рекламата в Google? Искате да опитате как ще помогнат и на Вашия бизнес? Ако такива въпроси са се събудили у Вас, то изпратете запитване на управление на платена реклама в Гугъл Адс още сега!

Webselo.com - Full Service Digital Agency
4.8
На базата на 78 ревюта
Rositsa Panayotova
Rositsa P.
18:01 09 Feb 21
Много благодаря за страхотното лого! По-хубаво и интересно от това, което си представях! Горещо препоръчвам!
Silviya Abadjieva
Silviya A.
12:49 09 Feb 21
Благодаря ви за професионализма и прекрасното отношение в лицето на Кирил Йовев и Венцислав Илиев,за цялото търпение и старание.
Ван Оборудване
Ван О.
12:01 02 Feb 21
Попаднахме на webselo.com, докато търсихме изпълнител за новия ни фирмен сайт. След като разгледахме реализираните им проекти, бяхме сигурни, че това е точната фирма за нас. С тях се комуникира лесно, бързо, ефективно. Работи си се леко, професионално, ползотворно. Особено сме благодарни, че ни доставиха удоволствието да вземем активно участие в качването на съдържание в новия сайт. Крайният резултат ни удовлетворява много! А логото, което създадоха за нас за 2 дни, е безапелационно най-доброто възможно. Препоръчваме webselo.com без колебание!(Translated by Google)We came across webselo.com while looking for a contractor for our new company website. After reviewing their projects, we were sure that this is the right company for us. It is easy, fast and effective to communicate with them. You work lightly, professionally, fruitfully. We are especially grateful that we were pleased to take an active part in uploading content to the new site. The end result satisfies us a lot! And the logo they created for us in 2 days is unquestionably the best possible. We recommend webselo.com without hesitation!прочети повече
Katya Gancheva
Katya G.
08:40 01 Feb 21
Изключително впечатлена съм от Радослав Радославов- Руди! Невероятен професионалист, събеседник и ЧОВЕК!
Stoyan Tsolov
Stoyan T.
19:23 29 Jan 21
Съвременна дигитална агенция с млад, амбициозен, отговорен и професионален екип. Изпълняват възложените им задачи качествено и в срок!
Kalin Dimitrov
Kalin D.
08:22 28 Jan 21
Използвах услугите на компанията за дизайн на ново лого и промяна в корпоративните цветове на съществуващ фирмен сайт. Човекът, с който работих, е Руди - добър професионалист и много отзивчив. Доволен съм от резултата от извършената работа. Бих препоръчал фирмата и на свои познати за изработка на лого дизайн. При необходимост бих се обърнал към фирмата и за другите предлагани от нея услуги. На екипа на Webselo.com желая здраве и успехи!прочети повече
Валери Тафров
Валери Т.
22:14 26 Jan 21
Страхотни професионалисти.Оценката за работата им не е 10/10 ,а 15/10.Спрямо изискванията за логото нямаше нито едно различно мнение.Уникални в това ,което вършат.Доверете им се ...:)
Борислав Кирилов
Борислав К.
14:21 26 Jan 21
Бързо, професионално, с талант и отношение. Кико и Руди се справиха и спешно коригираха логото. Получих чудесен резултат. Благодаря!(Translated by Google)Fast, professional, with talent and attitude. Kiko and Rudy managed and urgently corrected the logo. I got a great result. Thanks!прочети повече
Dimitar Yovchev
Dimitar Y.
08:56 25 Jan 21
Уебсело реализира последния ни проект и резултатът е точно според очакванията ни. Благодарим на целия екип за отзивчивостта и търпението! Работихме предимно с Васил Костов, което беше истинско удоволствие за нас. Освен прецизната работа по изработката на сайта, с Васил комуникацията е лесна, бърза и е готов да съдейства за изпълнението на всеки малък детайл.(Translated by Google)Webselo is implementing our latest project and the result is exactly as we expected. Thanks to the whole team for their responsiveness and patience! We worked mainly with Vasil Kostov, which was a real pleasure for us. Apart from the precise work on the development of the site, the communication with Vasil is easy, fast and he is ready to assist in the implementation of every small detail.прочети повече
Violeta Antova
Violeta A.
08:13 18 Jan 21
Супер доволна съм. Препоръчвам с две ръце. Руди е изключителен професионалист и много отзивчив. Коректен екип на 100%. Много съм доволна от резултата извършената работа. Добра комуникация през цялото време до завършването и достигането на готовия резултат. Получих и допълнителна информация, която ми е много полезна. Благодаря на целия екип! Чудесна работа 🙂прочети повече
Десислава Безинска-Шеинкова
Десислава Б.
11:35 04 Jan 21
Изключителни професионалисти, отнасят се с внимание и уважение към всеки техен клиент. Препоръчвам!(Translated by Google)Exceptional professionals, treat each of their clients with care and respect. I recommend!
Stanislava Petrova
Stanislava P.
10:47 15 Dec 20
Само един разговор и само една корекция след това беше необходима и Руди създаде съвършеното лого за нашата компания. Рядко се среща такъв професионализъм! Изключително съм доволна от съвместната си работа с него, както и от резултата, в т.ч. и дизайна на визитките. Препоръчвам без колебания!прочети повече