Страхотна Новина от Google: По-Качествен Трафик от Ключовите Думи

 

Поведението на потребителите е много динамично и чудесен пример за това е начинът, по който всяка година търсим подаръци около празниците. Въпреки че духът на празника е един и същ, потребителите изписват всеки път по различен начин заявките в Google, търсейки конкретни или нови идеи за подаръци.

От проучване на големия гигант Гугъл разбираме, че 15% от новите заявки на ден са изцяло нови, което поражда необходимост гениите в PPC рекламата в Google Ads, да направят релевантни промени спрямо поведението на потребителите.

В средата на 2019 г. от Google обявиха интересни промени, по-конкретно при начина, по който се тълкуват ключовите думи. В платената реклама в Гугъл се наддава за ключова дума, важна за конкретния бизнес.

За да се избегне това “натоварване”, Google въведоха промяна при ключовите думи с точно съвпадение – exact match, които вече съвпадат с близки вариации на изписване. 

Подобно подобряване на ефективността на ключовите думи се очаква и при модификатора за широко съвпадение съвпадение по фраза, което ще донесе между 3-4% повече кликвания в полза на рекламодателите.

 

По-качествен трафик с модификатора за широко съвпадение

Ключовите думи, въведени с модификатор за широко съвпадение, съответстват на заявки, съдържащи същите или близко вариращи думи до основната ключова дума. Трудно е да си го представите? 

Ако до момента сте използвали този модификатор и сте въвеждали дадена ключова дума с конкретно съгласуване по род и число, работата на модификаторът е била да извежда Вашата реклама на сходни търсения с леки разлики по род, число, абревиатури и съкращения. Нека вземем пример от таблицата:

google ads съвпадение с модификатор за широко търсене

Благодарение на новите промени, Вашите ключови думи с модификатор за широко съвпадение ще могат да извеждам рекламите Ви на търсения с близък/ сходен/ вариационен характер. Чудесно, нали? 🙂

 

По-качествен трафик със съвпадение по фраза

Това съвпадение дава възможност Вашите реклами да се показват на търсения, съдържащи ключовата дума или близки вариации на точната ѝ фраза с допълнителни думи пред или след нея. Подобно на промените по-горе, при този тип съвпадение вече също се допускат заявки със същото или сходно значение като това на основната ключова дума, поместена във phrase match.

съвпадение по фраза в гугъл адс

 

Добри практики

Възможно е след промените трафикът Ви да варира и да се наблюдават промени по отношение на кликовете, разпредели за едни и други ключови думи. Важно е да имате предвид, че подборът и редовната проверка на ключовите думи е Ваша задача с приоритет, защото Гугъл няма да допусне две ключови думи да участват в един и същ търг. 

Какво ще рече това?

Ако имате два сегмента, насочени към един и същ продукт, но използвате различно изписване на ключовите думи, промените най-вероятно ще окажат ефект върху трафика. Какво ще се случи?

Нека вземем пример със сегмент за полифлорен мед. При вече съществуваща група и въведени ключови думи с модификатор за широко съвпадение и съвпадение по фраза, Вашите реклами ще се покажат и на близки по значение вариации като:

  • Полифлорен мед цена
  • Качествен полифлорен мед
  • Производител на полифлорен мед

Съветваме Ви да следите периодично движението на трафика и прецизно да наблюдавате и неговото качество, защото промените ще окажат до известна степен влияние. 

Някои добри практики, които нашият екип прилага са:

  • Рутинен анализ на трафика
  • Анализ на ключови думи и тяхната ефикасност
  • Добавяне на отрицателни ключови думи. С други думи – заявки, на които не искаме да се показваме и са нерелевантни за дадения продукт
  • Внимателно обмисляме включване “Интелигентно офериране” при достатъчно данни и равни други условия.

В практиката промените се виждат доста по-разбираемо, отколкото може да бъде обяснено на теория, но все пак без професионална литература и техническа грамотност е невъзможно да се постигат резултати в дългосрочен план в дигиталния маркетинг.

Надяваме се тази информативна статия за промените в Google Ads да Ви бъде полезна и да сте получили отговор  на въпроса защо напоследък виждате заявки, които до преди не са присъствали в анализа. Ако имате въпроси, ние сме тук да Ви съдействаме с консултация, богат опит и ноу-хау от 12 години.

 

Прочетете още и:

 

Струва Ви се любопитно как реално работят тези новости в рекламата в Google? Искате да опитате как ще помогнат и на Вашия бизнес? Ако такива въпроси са се събудили у Вас, то изпратете запитване на управление на платена реклама в Гугъл Адс още сега!

Webselo.com - Full Service Digital Agency
4.8
На базата на 59 ревюта
Daniela Grigorova
Daniela G.
21:12 11 Nov 20
Изключително любезни и коректни! Препоръчвам с 2 ръце 🙂
Marin Stefanov
Marin S.
10:12 27 Oct 20
Мариета Василева
Мариета В.
10:28 23 Oct 20
Бързи, коректни и супер отзивчиви! Благодаря за професионализма! Дизайнерът им Руди отговори на всичките ми очаквания и сега си имам страхотно лого на световно ниво ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️прочети повече
Arnaut Dere
Arnaut D.
11:12 20 Oct 20
Мога да разчитам, по всяко време. Адекватни, бързи. Доказани във времето!(Translated by Google)I can count on it at any time. Adequate, fast. Proven in time!
Georgi Yanakiev
Georgi Y.
06:52 26 Sep 20
В края на Юли тази година избрахме webselo.com за наш партньор в подготовката и изработването на изцяло нов онлайн магазин. Тяхната оферта беше 2 пъти по-висока от тази на следващата фирма. До момента не съжаляваме за избора и получиваме професионализъм. Съветите по проекта понякога се различават с нашето желание за определени функционалности, но се доверихме на експертизата и опита на екипа. С Кико сме се хванали на виртуален бас, че при достигнати 1000 поръчки ще черпи с малцово питие. Надявам се това да се случи още в първия месец от стартиране на магазина.прочети повече
Georgi Yanakiev
Georgi Y.
06:41 26 Sep 20
Избрахме webselo.com и екипа на Кико измежду 4 оферти, въпреки че тяхната беше 2 пъти по-висока от тази на следващия конкурент. Онлайн магазина ни е почти готов и засега сме доволни от комуникацията и професионализма, с който ни обслужват. Препоръчвам на всеки, който е на кръстопът дали да избере тях, то поне да поговори с тях и да прецени за себе си дали биха му били от полза.(Translated by Google)We chose webselo.com and Kiko's team from 4 offers, although theirs was 2 times higher than that of the next competitor. Our online store is almost ready and so far we are satisfied with the communication and professionalism with which they serve us. I recommend everyone who is at a crossroads to choose them, at least to talk to them and judge for themselves whether they would be useful to them.прочети повече
Георги А. Пенчов
Георги А. П.
16:48 18 Sep 20
Много приятна изненада от екипа на Webselo и най-вече Руди, с когото не се познаваме, но успя да ме зарадва с лого на световно ниво.Благодаря ви - Руди и Webselo!✌️🤝🤩
Димитър Йовчев
Димитър Й.
14:48 16 Sep 20
Професионално обслужване и отлична комуникация! Руди създаде лого за новия ми проект в експресни срокове и според задените критерии! Препоръчвам!(Translated by Google)Professional service and excellent communication! Rudy created a logo for my new project in express terms and according to the set criteria! I recommend!прочети повече
Daniela Sultova
Daniela S.
13:12 10 Sep 20
Благодаря за прекрасния сайт,който ми направихте!!!За мен беше удоволствие да общувам с хора,които изпипват детайлите,изключителна коректност и загриженост за своите клиенти.Препоръчвам!!!(Translated by Google)Thank you for the wonderful site you made for me !!! It was a pleasure for me to communicate with people who take care of the details, extreme honesty and concern for their customers. I recommend !!!прочети повече
Hristina Dinova
Hristina D.
15:19 08 Sep 20
Страхотни професионалисти, отлична комуникация с клиентите и много бързи срокове по изпълнение на поръчките! Изключително съм доволна от дизайнера Руди, който е много отзивчив и мил, съдейства, помага, дава насоки в избора на клиента. Препоръчвам!(Translated by Google)Great professionals, excellent communication with customers and very fast deadlines for order fulfillment! I am extremely pleased with the designer Rudy, who is very responsive and kind, cooperates, helps, gives guidance in choosing the client. I recommend!прочети повече
Irina Tanasova
Irina T.
14:53 25 Jul 20
Много професионално и бързо обслужванеСпазват се сроковете. Изключително съм доволна от работата.
Daniela Sultova
Daniela S.
09:57 16 Jul 20
Благодаря за стилното лого!!!